Cara Guna Rempah Ayam Goreng Berempah
* 1 BUNGKUS REMPAH UNTUK KEGUNAAN 2 HINGGA 3 EKOR AYAM. BERGANTUNG KEPADA SAIZ AYAM TERSEBUT.
- POTONG 1 EKOR AYAM KEPADA BEBERAPA BAHAGIAN ( 9 / 12 / 14
/ 16 )
*AYAM KAMPUNG ATAU AYAM DARA POTONG 4 BAHAGIAN.
- CUCI DAN BERSIHKAN KETULAN AYAM TADI DENGAN AIR SEHINGGA
BERSIH
- GAUL RATA KETULAN AYAM TADI BERSAMA REMPAH DI DALAM SATU
BEKAS
- APABILA KETULAN AYAM TELAH DIGAUL RATA, PERAP SEKURANG-KURANGNYA 1 JAM
- PANASKAN MINYAK DI DALAM KUALI DENGAN MENGGUNAKAN MINYAK
YANG BANYAK
- GORENG AYAM TADI SEHINGGA MASAK & SEDIA UNTUK
DIHIDANG
* SIMPAN LEBIHAN REMPAH DI DALAM PETI SEJUK SIMPANAN BEKU.
Subscribe to:
Posts (Atom)
No comments:
Post a Comment