Social Icons

Cara Guna Rempah Perapan

 Cara Guna Rempah Ayam Goreng Berempah

* 1 BUNGKUS REMPAH UNTUK KEGUNAAN 2 HINGGA 3 EKOR AYAM. BERGANTUNG KEPADA SAIZ AYAM TERSEBUT. 

- POTONG 1 EKOR AYAM KEPADA BEBERAPA BAHAGIAN ( 9 / 12 / 14 / 16  )
   *AYAM KAMPUNG ATAU AYAM DARA POTONG 4 BAHAGIAN.

- CUCI DAN BERSIHKAN KETULAN AYAM TADI DENGAN AIR SEHINGGA BERSIH


- GAUL  RATA KETULAN AYAM TADI BERSAMA REMPAH DI DALAM SATU BEKAS


- APABILA KETULAN AYAM TELAH DIGAUL  RATA, PERAP SEKURANG-KURANGNYA 1 JAM


- PANASKAN MINYAK DI DALAM KUALI DENGAN MENGGUNAKAN MINYAK YANG BANYAK

- GORENG AYAM TADI SEHINGGA MASAK & SEDIA UNTUK DIHIDANG


* SIMPAN LEBIHAN REMPAH DI DALAM PETI SEJUK SIMPANAN BEKU. 


 

No comments:

Post a Comment

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Konsultasi Percuma

Produk Chedap dapat membantu anda mempercepatkan masakan kegemaran anda dengan mudah dan cepat. Pastikan anda mendapat khidmat nasihat dari kami pengedar Chedap yang anda percayai.

Rakan Niaga

Disediakan oleh Gagasan Niaga Enterprise. Dapatkan Supliment anda pada harga yang sukar dipercayai di LizAdzri atau di FB Page kami: fb.com/supervitsmania
 
> Blogger Templates